Avui tancat 938930302
Temps de lectura 1 min.

L'embaràs i el part poden afeblir la musculatura de sòl pelvià. Aquests músculs sostenen la bufeta, l'úter, els intestins i el recte. Si es debiliten pots tenir pèrdues d'orina quan esternudes o rius, entre d'altres.

Perquè aquests músculs puguin recuperar la seva forma després del part, després del període de quarantena i amb la recomanació del teu metge, pots fer una sèrie d'exercicis físics adaptats.

Aquests exercicis t'ajudaran a recompondre el sòl pelvià, enfortir l'abdomen, tonificar els músculs i, a més, seran una bona opció per relaxar-te.

BENEFICIS DE L'EXERCICI POSTPART

Realitzar exercici regular després de l'embaràs i el part, sempre de manera guiada per professionals, et donarà benestar. Alguns beneficis de fer aquest tipus d'activitat física són:

  • Millorar la salut cardiovascular.
  • Enfortir i tonificar els teus abdominals.
  • Augmentar la teva energia.
  • Millorar el son.
  • Rebaixar l'estrès.

Ejercicios postparto

EXERCICIS POSTPART

Després de donar a llum, els exercicis de Kegel ajuden a recuperar la musculatura del sòl pelvià. Per fer-los, tomba't d'esquena amb els genolls aixecats i els peus recolzats a terra. Després contrau els músculs de la teva vagina com si aguantessis l'orina, mantingues fins a comptar 10 i repeteix-ho deu vegades, sense contraure músculs de cames i abdomen. Tracta de fer unes 3 sèries 3 cops al dia, per evitar sobrecarregar aquesta musculatura.

Caminar, que com saps és molt beneficiós sempre, oxigenarà els teixits i activarà la teva circulació també durant el postpart. Fes-ho caminant de manera dreta i sense encorbar-te, a pas lleuger. Intenta fer-ho durant 30 minuts al dia.

Entre l'esport que es recomana després del part, també hi ha la natació, nedant regularment millores la funció cardiovascular i tonifiques la teva musculatura.

El que has d'evitar són aquells exercicis d'impacte com córrer, saltar o el bàsquet, a més dels que requereixen que s'aixequi pes, per evitar possibles danys al sòl pelvià.

Per assegurar que realitzes l’exercici que el teu cos necessita en aquest moment vital, és important que comptis amb acompanyament especialitzat per tornar a activar el teu cos després del part. I, com sempre, tens el consell farmacèutic a prop teu, compta amb ell per resoldre els teus dubtes i posa't en marxa.